Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Πέθανε ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι, ο αγαπημένος Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια»! :(


Ο Αμερικανοκαναδός ηθοποιός και παραγωγός Μάθιου Πέρι, διάσημος από ην ερμηνεία του ως Τσάντλερ Μπινγκ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» («Friends»), βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών, όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Los Angeles Times, η αστυνομία τον βρήκε πεθαμένο μέσα στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες.

Δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας και πληροφορίες του –ειδικευμένου στην κάλυψη διασημοτήτων– ιστότοπου TMZ, ο οποίος ήταν το πρώτο μέσο που αναφέρθηκε στον θάνατό του.

Ο Μάθιου Λάνγκφορντ Πέρι (Matthew Langford Perry) γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1969 και είχε παίξει σε πολλές ταινίες και σειρές.

Έγινε γνωστός για την ερμηνεία του ως Τσάντλερ Μπινγκ (Chandler Bing) στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Τα φιλαράκια» του NBC, το οποίο προβλήθηκε για 10 σεζόν από το 1994 έως το 2004.

Ο ηθοποιός έλαβε υποψηφιότητα Primetime Emmy το 2002 για την ερμηνεία του στην αγαπημένη κωμική σειρά.

Μαζί με το «Friends», ο Πέρι εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Studio 60 on the Sunset Strip», «Go On» και «The Odd Couple». Ήταν, επίσης, συνδημιουργός, εκτελεστικός παραγωγός και πρωταγωνιστής της κωμικής σειράς του ABC «Mr. Sunshine», που διήρκεσε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2011.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου Πέρι», ανέφερε σε ανάρτησή της η Warner Bros. Television Group, η παραγωγή του «Friends». «Αυτή είναι μια σπαρακτική μέρα και στέλνουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του, στα αγαπημένα του πρόσωπα και σε όλους τους αφοσιωμένους θαυμαστές του».

Μακριά από τις κάμερες όμως έδινε μάχη για χρόνια με την εξάρτησή του από τα αναλγητικά και το αλκοόλ και είχε χρειαστεί επανειλημμένα να μπει σε κλινικές αποτοξίνωσης.

Σύμφωνα πάντα με το TMZ, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά σπίτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια άλλη εγκληματική ή μη ενέργεια. Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει πολλές φορές για τον εθισμό του, παλαιότερα, σε χάπια, αλκοόλ και ναρκωτικά.

Στο βιβλίο του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», μάλιστα, αναφέρεται με ωμή ειλικρίνεια στον εθισμό του. Ο ίδιος βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο, αλλά και στην απελπισία, αφού έφτασε στο σημείο να γίνει κλέφτης για να πάρει μερικά χάπια από αγνώστους. Όπως είχε αποκαλύψει, τις Κυριακές «μπούκαρε» σε σπίτια, που δεν ήταν κλειδωμένα, με σκοπό να κλέψει χάπια.

Είχε αποκαλύψει ακόμη πως δεν αντέχει να βλέπει τις επαναλήψεις στην τηλεόραση, επειδή του θυμίζουν την εξάρτησή του και τη μάχη που έδινε με τις ουσίες. «Δεν έχω δει τη σειρά, γιατί εκείνη την εποχή έπινα, έπαιρνα οπιούχες ουσίες, έκαναν κοκαΐνη. Το καταλαβαίνω από την εμφάνισή μου από σεζόν σε σεζόν. Για αυτό δεν θέλω να βλέπω τη σειρά, επειδή εγώ βλέπω αυτά τα πράγματα».

«Έπαιρνα 55 Vicodin την ημέρα, ζύγιζα 58 κιλά, ήμουν στα ”Φιλαράκια”, που τα παρακολουθούσαν 30 εκατομμύρια άνθρωποι. Και για αυτό δεν μπορώ να δω το σόου, επειδή ήμουν βάναυσα αδύνατος», πρόσθεσε.

Ο Μάθιου Πέρι είχε, επίσης, πρωταγωνιστήσει ή παίξει δεύτερους ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως η ρομαντική κομεντί «Fools Rush In» (1997, σε σκηνοθεσία Άντι Τέναντ, με συμπρωταγωνίστρια τη Σάλμα Χάγεκ), ή η αστυνομική κωμωδία «The Whole Nine Yards» (2000, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν, με συμπρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις και τη Ροζάνα Αρκέτ).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails