Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης!


Στη θλίψη βύθισε τον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Θόδωρου Συριώτη.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο γιος του ηθοποιού, Χρήστος. «Αντίο πατέρα μου. Αντίο κόσμε μου. Πέτα ψηλά» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου ηθοποιού θα γίνει αύριο Παρασκευή 30/12 στον Ιερό Ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ταύρο, στις 11 το πρωί.

Ο Θεόδωρος Συριώτης ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής «Ελεύθερου Θεάτρου» Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, όπως με το Ελληνικό λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου το 1959 και παρέμεινε ως μόνιμο στέλεχος επί σειρά ετών μέχρι και το 1989.

Αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό μέσα από τη σειρά «Μικρομεσαίοι». Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη που προβλήθηκε την περίοδο 1992-1993 και αναφερόταν στην ελληνική καθημερινότητα της εποχής.

Στη μακροχρόνια συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο ο Θόδωρος Συριώτης συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Αλέξη Μινώτη, Αλέξη Σολωμό, Τάκη Μουζενίδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Γιώργο Σεβαστίκογλου, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ζυλ Ντασέν και άλλους.

Μετά την αποχώρηση του από το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου όπως Γιώργου Κωνσταντίνου, Κατερίνας Γιουλάκη, Γ. Νικολαίδη, Θύμιου Καρακατσάνη, Γιώργου Κιμούλη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και με αρκετά δημοτικά περιφερειακά Θέατρα ,όπως το Θεσσαλικό Θέατρο και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε κινηματογραφικές παραγωγές και πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails