Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

5 ταξιδιωτικά μυστικά από αυτούς που ξέρουν



Γιορτές έρχονται και είναι μια περίοδος που ευνοεί τα ταξίδια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Συγκεντρώσαμε λοιπόν πέντε περίεργα μυστικά από experts του ταξιδιού, bloggers, αλλά και εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρίες και αεροδρόμια.

Οι κλειδαριές στα φερμουάρ στις βαλίτσες είναι άχρηστα

Το να ανοίξει ένα φερμουάρ ακόμα και αν έχει κλειδαριά μπορεί να γίνει πανεύκολα με μονάχα ένα στυλό και μάλιστα σε λιγότερο από ένα λεπτό αν το έχεις ξανακάνει τουλάχιστον άλλη μια φορά. Οπότε αγοράστε απλώς μια πιο ασφαλή βαλίτσα.

Μην ξεχνάτε τα ακουστικά στα ταξίδι σας

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακουστικά και θέλετε να ακούσετε μουσική ή να δείτε μια ταινία σε μια μεγάλης διάρκειας πτήσης καλό είναι τα έχετε τα δικά σας. Αυτά που δίνουν πολλές εταιρίες έχουν χρησιμοποιηθεί από πάρα πολλούς επιβάτες. Δεν είναι και το πιο υγιεινό.

Ξεφορτωθείτε τις ετικέτες στις βαλίτσες από προηγούμενα ταξίδια

Εκτός του ότι είναι αντιαισθητικές μπορεί να αποβούν και μοιραίες για την ανεύρεση της βαλίτσας σας σε περίπτωση που αυτή χαθεί. Αυτό είναι ένα από τα συνηθισμένα λάθη των επιβατών λένε οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι.

Να είστε ευγενικοί με το προσωπικό του αεροδρομίου

«Όσο πιο ευγενικοί είστε μαζί μας τόσο περισσότερο γινόμαστε και εμείς», λένε. Δεν είναι τίποτα περίπλοκο. Αυτό ισχύει παντού. Δεν μπορεί κανείς να απαιτεί τέλεια εξυπηρέτηση, τη στιγμή που δέχεται λεκτική επίθεση ή ούτε καν τη στοιχειώδη ευγενική συμπεριφορά. Επίσης, ένας ευγενικός πελάτης δεν είναι απίθανο να του χαριστεί ακόμα και μια υπέρβαρη βαλίτσα.

Αγοράστε και πετάξτε Τρίτη

Αποτελεί κοινό μυστικό πως η πιο φτηνή ημέρα να πετάξεις αλλά και να αγοράσει κανείς το εισιτήριο του είναι η Τρίτη και μάλιστα το απόγευμα. Ακολουθεί η Πέμπτη και τα πρωινά της Κυριακής.

Ίσως να παραλείψετε τον καφέ

Πολλοί ταξιδιώτες έχουν παραπονεθεί για την ποιότητα του καφέ στα αεροπλάνα. Το μυστικό λένε όσοι έχουν δουλέψει ως αεροσυνοδοί είναι πόσο συχνά καθαρίζονται τα σκεύη στον οποίο παρασκευάζεται. Αν μπορεί ένα φλιτζάνι κακού καφέ να σας χαλάσει την ημέρα. Αφήστε το καλύτερα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails