Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο θρυλικός ηθοποιός Bud Spencer :(


Γράφει: Θανάσης Γεντίμης

Ο Ιταλός ηθοποιός Carlo Pedersoli, γνωστός σε όλους ως Bud Spencer πέθανε σε ηλικία 86 ετών τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο γιός του Giuseppe Pedersoli με την εξής δήλωση: "Ο πατέρας μου πέθανε γαλήνια στις 18:15 και δεν υπέφερε. Τα τελευταία του λόγια ήταν 'Ευχαριστώ'".

Ο Carlo Pedersoli γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1929 στη Νάπολι και από νεαρή ηλικία διακρίθηκε στην κολύμβηση και αργότερα στην υδατοσφαίριση, συμμετέχοντας σε δύο ολυμπιάδες. Η αθλητική του καριέρα σταμάτησε το 1957 και εκείνος στράφηκε στη νομική ενώ παράλληλα δοκίμασε τις δυνάμεις του στην υποκριτική. Ξεκίνησε με ένα μικρό ρολάκι στο «Quo Vadis» (1951) αλλά η καριέρα του απογειώθηκε το 1967 όταν υιοθέτησε το διάσημο παρατσούκλι. Την επόμενη χρονιά γνώρισε τον Mario Girotti, τον οποίον όλοι γνωρίζουν επίσης με το παρατσούκλι του: Terence Hill.

Οι δύο τους σχημάτισαν ένα αχτύπητο κινηματογραφικό δίδυμο, παίζοντας μαζί σε πάνω από 20 ταινίες με πρώτη το σπαγγέτι γουέστερν «God Forgives, I Don't!» του 1968. Την ίδια χρονιά σημείωσαν μεγάλη επιτυχία το «I Quattro Dell' Ave Maria», ενώ ποιος δεν έχει δει το «Lo Chiamavano Trinita» (Το όνομά μου είναι Τρινιτά) του 1970 που τους έκανε διάσημους σε όλο τον πλανήτη. Παρά τα εξωφρενικά σενάρια των ταινιών αυτών, το κοινό τον λάτρεψε στον ίδιο τύπο: τρελούτσικος και αστείος, με κουφές ατάκες, απεριόριστη όρεξη και διάθεση για πολλές σφαλιάρες.

Με το πέρασμα των χρόνων ο Bud Spencer ενεπλάκη όλο και περισσότερο στο γράψιμο σεναρίων (ιδίως για την τηλεόραση). Αν και στα μέσα της δεκαετίας του 80 η κινηματογραφική καριέρα του υποχώρησε, έκανε ένα μικρό comeback το 1990 ως Jack 'Extralarge' Costello στη σειρά αστυνομικών τηλεταινιών 'Extralarge'. Παρέμεινε δραστήριος και εκτός σινεμά ανοίγοντας αεροπορική εταιρία καθώς και μια εταιρία παιδικών ρούχων. Αργότερα δοκίμασε ανεπιτυχώς τις δυνάμεις του και στην πολιτική με το κόμμα του Silvio Berlusconi.

Ήταν παντρεμένος από το 1960 με την Maria Amato με την οποία είχε τρία παιδιά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails