Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης

Ένας από τους καλύτερους "κακούς" του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ήταν σπουδαίος κασκαντέρ και είχε παίξει σε πολλές και γνωστές ταινίες, ερμηνεύοντας τον ρόλο του "σκληρού".

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης, ο οποίος ερμήνευσε τον ρόλο του "κακού" σε πολλές ελληνικές ταινίες και του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και την περίοδο άνθησης των βιντεοταινιών τη δεκαετία του '80.

Ο Νίκος Τσαχιρίδης, γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1933. Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής. Έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία Μαγική πόλη ( 1954 ) όπου ο Νίκος Κούνδουρος του έδωσε έναν μικρό ρόλο.

Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν: "Καμικάζι αγάπη μου", "Φυλακές ανηλίκων", "Τα Κανόνια του Ναβαρόνε" και η "Φανέλα με το νούμερο 9".

Οι ρόλοι του στις περισσότερες ταινίες ήταν κυρίως σκληροί δευτερεύοντες. Ο Νίκος Τσαχιρίδης έπαιζε πάντα πειστικά τον ρόλο του, για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ένας απο τους σκληρότερους του Ελληνικού κινηματογράφου. Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών ( ΠΣΑΠ ), ενώ εκτός από πολύ καλός ηθοποιός ήταν και σπουδαίος κασκαντέρ.

Ζούσε στα Μελίσσια. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ και πέθανε στις 3 Αυγούστου. Κηδεύτηκε την επόμενη μέρα στο Κοιμητήριο των Μελισσίων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails