Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πέθανε ο Mr. Spock!

Ο Leonard Nimoy (Λέοναρντ Νίμοϊ), ο Αμερικανός ηθοποιός ο οποίος έγινε διάσημος ως Mr. Spock ( Μίστερ Σποκ), στην επιτυχημένη τηλεοπτική επιστημονικής φαντασίας «Star Trek» αλλά και στις κινηματογραφικές ταινίες που την ακολούθησαν, πέθανε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 σε ηλικία 83 ετών στο Λος Αντζελες. Η 60χρονη καριέρα του Νιμόι στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο σημαδεύτηκε από τον ρόλο του Σποκ, του Βουλκάνιου εξωγήινου με τα μυτερά αυτιά και την ψυχρή λογική που δημιούργησε η φαντασία του Τζιν Ροντενμπέρι.

Ο Νιμόι γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1931 στη Βοστόνη και έφυγε για το Χόλιγουντ σε ηλικία 18 ετών. Τη δεκαετία του '50 έπαιξε πολλούς μικρούς ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ο ρόλος της ζωής του, που τον ανέδειξε σε θρύλο των σειρών επιστημονικών φαντασίας, ήρθε το 1966. Αν και ο Nimoy είχε ασχοληθεί με διάφορες τέχνες, όπως ποίηση, φωτογραφία και μουσική, παράλληλα με την ηθοποιία, ήταν ο ρόλος του Σποκ που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο και παρά τα λαμπρά βήματα στην καριέρα του μετά την περίοδο της σειράς «Star Trek» (1966-1969), στο μυαλό του κοινού θα παραμείνει πάντα ως Mr. Spock.

Η γυναίκα του Σούζαν, επιβεβαίωσε τον θάνατο του γνωστοποιώντας πως ο ηθοποιός βρισκόταν στα τελευταία στάδια χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Ο ίδιος ο Νίμοϊ είχε δηλώσει τον προηγούμενο χρόνο ότι έπασχε από τη συγκεκριμένη ασθένεια που ο ίδιος είχε αποδώσει στα χρόνια καπνίσματος. Ο Νίμοϊ είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails