Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Του Αλέξανδρου Κουλούρη

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι. Ο Ολυμπιακός απώλεσε για μία ακόμα χρονιά, την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής προκαλώντας πίκρα και απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας. Στον κόσμο και σε όσους πίστεψαν ότι το 3/3 επί του Παναθηναϊκού είναι καλός "οιωνός" ενόψει τελικών. Όπως αποδείχθηκε όμως περισσότερο αποπροσανατόλισε την ομάδα παρά την έκανε να πιστέψει στις δυνατότητες τις.

Πολλά έχουν ειπωθεί από χθες το βράδυ, σχετικά με την διαιτησία και το παρασκήνιο στο οποίο απουσιάζει ο Ολυμπιακός και άλλα τέτοια. Τα παραπάνω έχουν μεγάλη δόση αλήθειας όμως δεν είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην ήττα. Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι τα σφυρίγματα υπέρ του όμως ακόμα και αυτή η βοήθεια από μόνη της δεν ήταν ικανή να του δώσει το πρωτάθλημα. Μόνος του ο Ολυμπιακός έδωσε αυτό το δικαίωμα.



Όταν σου δίνεται το "δώρο εξ' ουρανού" με τον τραυματισμό του Διαμαντίδη, τότε το εκμεταλλεύεσαι. Δένεις τον αντίπαλο σου, χτυπώντας τον στα γκαρντ, τον φθείρεις και κλειδώνεις το ματς.

Προς έκπληξη και απογοήτευση πολλών, αυτό δεν έγινε ποτέ! Ναι μεν, έδειχνε ο Ολυμπιακός να έχει τον έλεγχο, όμως αυτό δεν μπορούσε να το μετουσιώσει στο χτίσιμο μιας ικανής διαφοράς που θα του επέτρεπε να είναι λιγότερο αγχωμένος στο τέλος. Αντίθετα, επέτρεψε στον Καλάθη να "ντυθεί" Διαμαντίδης και στον Παναθηναϊκό να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και να του κάνει ζημιά μέσα στο καλάθι (και πάλι).

Σα να μην έφτανε αυτό, για ανεξήγητο λόγο, ο -πιο ορεξάτος στο ξεκίνημα του αγώνα-, Γκόρντον ξεχάστηκε στον πάγκο στο δεύτερο δεκάλεπτο σε ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα και στην περιφέρεια. Επιπρόσθετο πρόβλημα, χθες, για την ομάδα του Πειραιά ήταν και τα ριμπάουντ. Δεν μπορείς να έχεις βλέψεις για νίκη, όταν δεν μπορείς να πάρεις τα ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε 16 (!) επιθετικά ριμπάουντ, δηλαδή, ανανέωσε 16 χαμένες επιθέσεις του. Και μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, όμως πίσω από τον συγκεκριμένο αριθμό κρύβεται η μισή αλήθεια της χθεσινής ήττας. Ο Ολυμπιακός εάν είχε αποφύγει τα μισά από αυτά τα επιθετικά ριμπάουντ, το πιο πιθανό είναι να είχε αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Από κει και πέρα, η υπόλοιπη αλήθεια φανερώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" πιο αγχωμένοι από ποτέ, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων, τις βολές και μαζί και την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη-μισό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό.

Πολλοί συνεχίζουν να αποδίδουν την χθεσινή ήττα μόνο στα διαιτητικά σφάλματα. Πράγματι, έγιναν πολλά λάθη, μόνο εις βάρος του Ολυμπιακού, όμως δεν έκριναν το παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν είναι οι κύριοι λόγοι της ήττας. Θα πρέπει κάποια στιγμή, να κοιτάξουμε το δάσος και όχι το δέντρο...

Υ.Γ.1: Κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η εικόνα αμυντικά του Ολυμπιακού, με τον Κώστα Παπανικολάου στο παρκέ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προτίμησε τον Κέσελι αντί του νεαρού Έλληνα φόργουορντ, μια απόφαση για την οποία δεν δικαιώθηκε, καθώς ο Σέρβος δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα και έδειξε και πάλι ότι δεν μπορεί να σταθεί (ακόμα) σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αντίθετα, η παρουσία χθες του Παπανικολάου, θα μπορούσε να συμμαζέψει την "σμπαραλιασμένη" περιφέρεια, από τα 6/6 τρίποντα του Φώτση, τα περισσότερα σουτ εκ των οποίων ήταν καθοριστικά.

Υ.Γ.2: Τα όσα έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα, με την είσοδο δεκάδων..."φιλάθλων" του Παναθηναϊκού, ας τα δουν κάποιοι που νοιάζονται για το καλό του ελληνικού αθλητισμού, μόνο όταν οι πρωταγωνιστές επεισοδιών φοράνε κόκκινα κασκόλ...

Πηγή: http://www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails