Σάββατο, 3 Μαΐου 2008

Τι σκέπτεσαι για... το Πάσχα;

Το είδαμε στο περιοδικό BIG FISH της εφημερίδας "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" και το αναδημοσιεύουμε.

Του Νίκου Ζαχαριαδη

1. Οτι όταν κάποιος «χάνει τ' αβγά και τα πασχαλιά», ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να τον βοηθήσουν να τα ξαναβρεί, διότι οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα με τι μοιάζει ένα «πασχάλι», ώστε να ξέρουμε τι ψάχνουμε.
2. Οτι η σούβλα πάνω στην οποία ψήνεται το «κοντοσούβλι» παραδόξως δεν είναι πιο κοντή, αλλά έχει το ίδιο ακριβώς μήκος με τις άλλες σούβλες.
3. Οτι εφόσον το Πάσχα κυριαρχούν τα σοκολατένια αυγά, θα ήταν λογικότερο να συνοδεύονται από σοκολατένιες κότες και όχι από σοκολατένια λαγουδάκια.
4. Οτι οι μουσουλμάνοι καμικάζι έχουν πάρει την ιδέα της αυτο-ανατίναξης από το ελληνικό πασχαλινό έθιμο όπου γεμίζουν τον Ιούδα με βαρελότα και μετά τον ανάβουν.
5. Οτι όταν παρακολουθείς την αναστάσιμη ακολουθία με κάποιον που ονομάζεται Ανέστης, μόλις πάει δώδεκα πρέπει να του πεις «Χριστός Ανέστη, Ανέστη».
6. Οτι αν αυτός που κρατάει το άγιο φως, κατά την αεροπορική μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα, ξεχαστεί και πλησιάσει πολύ κοντά στους ανιχνευτες φωτιάς του αεροδρομίου, όλη η τελετή που προηγήθηκε θα πάει χαμένη.
7. Οτι μετά το τέλος του τσουγκρίσματος των αβγών, αυτό που έμεινε χωρίς να σπάσει θα πρέπει να περνάει κανονικά από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ.
8. Οτι στα μοντέρνα μίνιμαλ σπίτια με hi-tech ξύλινες επενδύσεις, πριν γίνει ο παραδοσιακός σταυρός στο κατώφλι, καλό είναι να έχει αποφανθεί πρώτα για την ασφάλεια της διαδικασίας και ένας ειδικός επι των εύφλεκτων υλικών.
9. Οτι του χρόνου το Πάσχα, σε όλα τα μέρη που ψήνονται αρνιά και η τσίκνα διαχέεται στην ατμόσφαιρα, θα απαγορεύεται το κάπνισμα γιατί οι αντικαπνιστές θα ενοχλούνται από τον καπνό του τσιγάρου.
10. Οτι αν μια Αναστασία παντρευτεί έναν Πασχάλη, φτιάχνουν μια οικογένεια - εορταστικό διήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails