Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Η Wikipedia βάζει τα γυαλιά στην Britannica!

Η δημοφιλής διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια παίρνει εκδίκηση από τις παραδοσιακές δυνάμεις, με ένα άρθρο στο οποίο παρουσιάζεται μία σειρά από λάθη στις καταχωρήσεις της αρχαιότερης Βρετανικής εγκυκλοπαίδειας, της Britannica.

Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με τα προβλήματα εγκυρότητας που έχει να αντιμετωπίσει η Wikipedia μίας και ο όγκος των άρθρων της αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς από τους χιλιάδες των εθελοντών που συνεισφέρουν στην μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια που έχει υπάρξει ποτέ. Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία στις 20 Ιουλίου του 2007, η Wikipedia έχει 7,8 εκατομμύρια άρθρα γραμμένα σε 253 γλώσσες! Ένα από τα άρθρα αυτά έχουν να κάνουν με τα λάθη ή τις ελλείψεις της Britannica.

Η Britannica ιδρύθηκε το 1768 στο Εδιμβούργο και από τότε έγινε μία από τις γνωστότερες και εγκυρότερες εγκυκλοπαίδειες παγκοσμίως. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστη. Στο άρθρο με τα λάθη μπορεί κάποιος να βρει «αλλοιωμένες» πληροφορίες σχετικά με το πλήρες όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Bill Clinton καθώς και για την ημερομηνία γέννησης του θρυλικού μέλους των Pink Floyd, Roger Waters.

Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τελικά την δυναμική του διαδικτύου είναι οτι τα περισσότερα από αυτά τα λάθη έχουν ήδη διορθωθεί στην ηλεκτρονική έκδοση της Βρετανικής εγκυκλοπαίδειας!

Πηγή: PC World

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails