Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Πιο αυστηρή η επερχόμενη έκδοση του Firefox!

Είναι πολύ πιθανό ο Firefox 3 να απαγορεύσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που η Google έχει χαρακτηρίσει ως φορείς κακόβουλου λογισμικού.

Αν και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Mozilla δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει για το χαρακτηριστικό αυτό, αρκετές λεπτομέρειες έχουν αναφερθεί σε blog προγραμματιστή του Firefox με εκτενείς συζητήσεις στο Bugzilla, το σύστημα διαχείρισης που χρησιμοποιεί η Mozilla για να καταγράφει αλλαγές στο λογισμικό της.

Το πλάνο είναι να χρησιμοποιηθούν μόνο οι λεγόμενες «μαύρες λίστες» τις οποίες και διαθέτει η Google από το StopBadware.org, ένας οργανισμός με μέλη την Google, την Levono και την Sun Microsystems. Αυτό θα γίνει ώστε να μην καθυστερεί το φόρτωμα των ιστοσελίδων ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η αντίδραση του Firefox στην περίπτωση που ο χρήστης προσπαθήσει να επισκεφτεί μία σελίδα από αυτή την λίστα.

Προς το παρών κανένας browser δεν διαθέτει ενσωματωμένο εργαλείο για το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων ενώ όταν ρωτήθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της Mozilla για το αν θεωρεί ότι η ενσωμάτωση του στον Firefox θα τον έβαζε ένα βήμα μπροστά από τον συναγωνισμό, προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση λέγοντας ότι «Πάντα ψάχνουμε για τρόπους ώστε να κρατήσουμε τους χρήστες ασφαλείς».

Πηγή: Pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails