Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς η Σπεράντζα Βρανά ;-(

Μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς της επιθεώρησης και του κινηματογράφου, η Σπεράντζα Βρανά πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2009 από ανακοπή καρδιάς. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος.

Η Σπεράντζα Βρανά, κατά κόσμον Ελπίδα Χωματιανού, έκανε το ντεμπούτο της το 1948 στην ταινία της Φίνος Φιλμ, Έλα Στο Θείο, μαζί με τον Νίκο Σταυρίδη.

Εκ τότε θα εμφανιστεί σε ορισμένες από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου (Η κάλπικη λίρα, Η ωραία των Αθηνών κ.ά) και θα συνδέσει το όνομά της και με επιτυχημένες παραστάσεις.

Η τελευταία της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1999, στο Safe Sex.

Στη διάρκεια της καριέρας της ερμήνευσε ορισμένα από τα πιο γνωστά ελληνικά κομμάτια, όπως τα Αυτό το μάμπο το Μπραζιλέιρο, Η Βαλίτσα και το Τραμ το Τελευταίο.

Τα τελευταία χρόνια είχε κυκλοφορήσει μια σειρά βιβλίων που αναφέρονται στην ζωή και τις εμπειρίες της στο θέατρο.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στους οικείους τής Σπεράντζας Βρανά ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

«Το 'Τραμ το Τελευταίο' έφυγε και πήρε μαζί του τη Σπεράντζα Βρανά και μαζί όλο το μπρίο, το τσαγανό, την πληθωρικότητα της προσωπικότητάς της και του ταλέντου της. Από το 1948 που πρωτοεμφανίστηκε, η Σπεράντζα Βρανά κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, κατέκτησε τις καρδιές μας και γαλούχησε γενιές και γενιές με τη γνησιότητα της ερμηνείας της και την αφοπλιστική της εμφάνιση, όπου και αν εμφανιζόταν, είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο, είτε στην τηλεόραση.

» Αγαπημένη μας Σπεράντζα, η αλήθεια σου, το ταλέντο σου και η αύρα σου θα μας λείψουν πολύ. Καλό σου ταξίδι».

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails